Monday, 15 April 2013

Family Gathering :)







Assalamualaikum i'm back hehe . Hari ni saya nak kongsi detik2 indah saya bersama family pada sabtu lepas , kenduri Naufal iaitu anak buah saya . Rasa mcm sepanjang minggu dalam bulan 4 ni dipenuhi dgn kegembiraan bersama keluarga . Peluang sebegini bukan selalu dapat yela semua busy dgn tugas masing2 , bila dah dapat kumpul semua mmg have fun lah . Kenduri sabtu lepas buat utk cukur jambul anak buah saya then buat sekali tahlil bacaan doa utk arwah . Mcm2 org hadir pada kenduri lepas , dari lah pagi sampailah ke ptg mmg have fun je . Tambah pula bila jumpa family semua , tak lupa juga kawan2 pun ada hadir sekali mmg best . kalau boleh nak jemput satu dunia hehe . Kejap lagi saya kongsi sikit yer gambar2 kenangan kami pada sabtu lepas , jgn jeliies hehe . Btw terima kasih pada semua yg hadir pada kenduri lepas sangat2 terharu . Nanti kalau ada lagi kita berjumpa lagi . bye2 assalamualaikum :)




Monday, 8 April 2013

Happy Moment's





Kenduri Arwah Tahlil 44 Hari & Hangout With Lovely Family . Itu lah 2 perkara yg aku post hari ni . Pada hari sabtu lepas selesai sudah bacaan yasin untuk arwah yg genap 44 Hari telah meninggalkan kami sekeluarga . Hari tersebut didatangi oleh sanak saudara jauh dan dekat tak lupa juga terima kasih pada ustaz-ustaz yg dtg untuk bacakan doa untuk arwah semoga dia tenang disana amin . Tak lupa juga terima kasih tak terhingga pada Idlan Raja Lawak kerana sudi datang ke majlis kenduri tahlil arwah . Dia seorang yg sporting dan baik sangat . Moments yg paling best bila dapat berkumpul dgn semua keluarga yg dekat dan jauh sangat awesome . bukan senang nak jumpa , bila dah ada peluang mmg havoc sakan hehe . Ni cerita kedua pula tentang Hangout with lovely family , ni lagi satu moments bersama keluarga yg sangat happening . Rasa mcm nak ulang balik masa hari ahad yg lepas hehe . Sunway Piramid lah tempat kami satu keluarga berHavoc haha . Mcm2 dalam sehari tu dapat dilakukan sangat puas . Yg tak boleh blah aku boleh tengok cerita Sembunyi : Amukan Azazil 2 Kali sbb terlalu minat dgn jalan cerita yg sangat padat dan suka dgn lakonan watak #Atan yg dilakukan oleh Sharnaaz Ahmad sangat berkesan . Rasa mcm pelakon utama dalam filem tu adalah Sharnaaz Ahmad haha terbaik . Tapi moments bersama keluarga mmg tak dapat dilupakan . Okay aku share sikit gambar supaya korang pun boleh rasa keseronokan yg aku rasa bersama-sama aku yer kawan2 :)









Friday, 15 March 2013

Sharnaaz Ahmad





I'm Sharnanas Fans Club . Aku saja je nak kongsi beberapa keping gambar bro SHARNAAZ AHMAD kita ni . aku tangkap depan2 weh haha , jangan cemburu hehe . Eh lupa pulak nak ckp , kalau sesiapa yg berminat untuk masuk dalam fans sharnanas ni boleh lah inform aku eh , nanti aku tolong korang masuk dalam group ni bagi meriah lagi sharnanas fans club . Tak rugi korang masuk sharnanas ni , sbb semua baik2 belaka , sharnaaz tak payah cakap lah mmg sporting habis . dan dari situ korang boleh kenal sapa sharnaaz sebenarnya . jgn percaya sangat ckp org , yg ckp sharnaaz ni itu lah ini lah , sebenarnya jumpa sharnaaz dpn2 baru tahu perangai sharnaaz ni mcm mane . Sharnaaz Ahmad mmg terbaik :)

Happy Moment's



Hmm rindunya kat dorang ni . yela bukan selalu dapat jumpa , sekali sekala je . tapi bila dah jumpa mmg havoc lah kiteorg hehe . tapi sayang hanya 3 org jer free , kalau semua join mesti lagi havoc tapi dorang busy :( ! tapi kami berempat pun  dah happening rasa mcm nak sehari tu berlaku setahun . so kita boleh bersama dgn lamanya haha . tu gambar dkat desa waterpark , kiteorg dah rasa mcm kanak2 ribena sbb ramai gile budak2 tapi semua comel , aku culik dorang bawak balik rumah baru tahu hehe . sebenarnya aku tak tahu nak tulis apa nak kongsi ngan korang sbb apa yg berlaku dalam gambar tu susah nak diceritakan terlalu seronok tapi aku rasa kalau korang tengok gambar ni pun korang pun dah boleh rasa apa yg aku rasa kan ! sebelum berakhir aku nak cakap ni "AKU SAYANG KAWAN2 AKU' :)

Wednesday, 30 January 2013

I'M Sharnaaz Ahmad Fans #Sharnanas



Assalamualaikum Hollo , sangat teruja bila dapat menjadi salah satu peminat dari sharnaaz ahmad . Saya nak tegaskan disini . Dia seorang yg baik , merendah diri dan tak berlagak . Saya nak menepis kata cacian org terhadap sharnaaz yg kata dia panas baran atau perkara negatif tentang dirinya . Dia sama sekali tidak berperangai sebegitu bahkan baik dgn semua org . Btw saya sangat enjoy join team #Sharnanas yg sangat happening dan sporting , hope ada lagi gath kita bersama-sama lepas ni . We Love Sharnaaz Ahmad & Sharnanas :)

Sunday, 23 September 2012

Unifield College




Mcm tk caya yg aku dh sambung belajar kt UNFIELD COLLEGE kos Juru Teknik Sistem Komputer . Pada mulanya mmg bosan doh , yela tempat org sume org aku tk kenal ! pastu kene berdikari pulak dok uma sendiri , last2 aku dpt budak2 rumah sume baik2 belaka , mmg bestlah . semakin lama semakin ramai kawan aku dpt , tapi pape pun aku akan berusaha sampai 3 tahun untuk lulus , amin :)

Monday, 9 July 2012

Happy Birthday FK



hari yg sangat best tk akn dpt dilupakan kenangan bersama korang , coz sambut birthday aku yg ke 18 , haha dah tua rupanya aku ni . tua tk tualah janji muka still muda haha ( perasan kejap ) ! btw tengs myilysm friend's yg sangat sporting , iloveyousomuch ! 

Friday, 16 March 2012

Result Spm Bakal Keluar

OMG ! pejam celik -2 result spm dah nk kua ? 21 march 2012 ni result kua ! ya allah cuaknye aku , harap-2 result aku okay amin . korunk sume doakan yg terbaik utk aku kay , harap-2 aku dpt keputusan yg cemerlang amin !

Tuesday, 13 March 2012

Kengkawan Baru Yg Terboekk


 
tk sangke aku akn dpt kwn-2 baru yg sangat best & sporting . saat pertemuan kiteorg bermula di KOLEJ YPC dimana tempat aku belajar 3 bulan disana , dari situ kami semua mule kenal & mule rapat . ya allah rindu doe kt korang , btw hari sabtu lepas kite dah buat reunion haha cepatkan , biasalah tk jumpe sehari rase mcm setahun :) lepas ni aku harap kite dpt jump mcm dulu , aku harap korang tk lupe aku , iloveyouufriend's :)

Berakhir Belajar Di Kolej Ypc

Akhirnya tamat jugak pembelajaran aku kt Ypc selama 3 bulan rase mcm kejap jea :( . Mule-2 rase belajar kt sane bosan tapi dah lame-2 best jugak dpt berjumpe dgn kawan baru , dpt belajar sesuatu yg baru :) tapi aku rase mase 3 bulan mmg tk cukup rase kejap gile btw aku akn merindui saat-2 aku disana , iwiilmissthemforever <3

Sunday, 4 March 2012

ADNAN SEMPIT 2 BEST

hari tuh aku hangout dgn kawan-2 aku , pastu drg ajk tengok wayang , tapi waktu tuh cite wayang sume mcm bodoh-2 jea , aku pun tk tahu nk tengok cite ap ? last-2 skali adelah satu cite adnan sempit 2 ni , aku bukan suke sangat tengok cite bodoh2 ni tapi terpakselah kawan-2 aku sume nk tengok , grr . lepas bile start jea cite tuh sampai habis mmg aku tabik , sbb aku gelak dari awal sampai akhir tk berhenti2 , mule-2 aku ingat mcm bodoh2 jealah cite dy , last-2 amek kau bapak kelakar , wa tabiklah ADNAN SEMPIT 2 mmg best :)

Tuesday, 21 February 2012

Belajar Di Tempat Baru

Pada 10/1/2012 bermulalah aku menjejakkan kaki aku ke tempat baru KOLEJ YPC di mana tempat aku belajar selama 3 bulan dalam mengambil khursus , mula-2 cuak jugak aku sbb aku langsung tk kenal sape-2 kt sane , aku pun dah jadi mcm org bodoh kt situ diam mcm tunggul kayu HAHA , tapi start hari kedua aku dah mule kenal dgn beberape org kawan , drg best jugaklah happening & gile-2 jugaklah org dy haha , mule-2 aku ingatkan drg sombong last-2 bile dah kenal hambik kau sume sporting habis . pada saat itu aku dah tk bosan lagi bile nk pegi kelas , setiap hari ade jea bende yg mengembirakan aku , tapi 3 bulan jea aku belajar kt situ lepas ni aku dah tk jump lagi kawan-2 baru aku kt kolej ypc , aku harap lepas ni kite akn dpt jump kembali , imissyoufriends HAHA :D

Wednesday, 4 January 2012

Siti Nurhaliza Ft. Sean Kingston - Remember You

Yeah , bangge doe bile artis kite berduet dgn artis luar negara , tahniah Dato Siti Nurhaliza awesome , iloveyou :) LYRICS dibawah .


If we never make it back
To what we used to be
I hope you know i tried to give you all of me
I don’t wanna wake up tomorrow
If our memories filled with sorrow
I’d rather smile when i remember you
If you find someone
That can love you right
I won’t stand in your way
I won’t even fight, no
I won’t forget
I’ll always remember you

*
Babygirl you are my darling
Felling you the hardest
Now my baby i’ve been missing you the longest
Found a new one to give your heart
To the way i acted i don’t blame you
But you always on my mind
Think about you all the time
And i’m wishing you were mine
Reminiscing all the time, when i had your love

*
When i had your love you forever be in my heart
You’ll always have my heart
You’re everything i wanted
Exactly what i needed
I see your heart has now moved on
Got me sitting here i’m singing sad songs
I’m a love you forever
[ From: http://www.elyrics.net/read/s/siti-nurhaliza-lyrics/remember-you-(feat.-sean-kingston)-lyrics.html ]
Baby i forget you never
January to december always remember you

*
If you find someone
That can love you right
I won’t even fight,
No i won’t forget i’ll always remember you
Like the sun will rise
As the seasons change
I will walk through life
Til the very end, no i won’t regret
I’ll always remember you, remember you, rember you
I won’t forget i’ll always remember you

*
I don’t wanna wake up tomorrow
If our memories filled with sorrow
I’d rather smile when i remember you
If you find someone
That can love you right
I won’t stand in your way
I won’t even fight, no
I won’t forget i’ll always remember you

Like the sun will rise
As the seasons change
I will walk through life
Til the very end, no i won’t regret
I’ll always remember you
If you find someone
That can love you right
I won’t stand in your way
I won’t even fight, no

2012 Selamat Tinggal Zaman Sekolah

OMG , rase janggal doe bile first time start sch aku tk pyh bgon awal-2 pagi , yahoo . Rase mcm bebas jea skunk yela dah besarlah katekan HAHA . but i still miss my sch , rindu siot sume banyak gile kenangan suka & duka aku kt sch , btw aku happy sbb zaman sch aku dh berlalu & aku tkan lupekan sume kenangan yg ade kt sch aku :)

Monday, 28 November 2011

Sunday, 23 October 2011

Rakaman Lawak Minggu Ini



 heyy , mmg best lahh pegy lawak minggu ini versi JAMBU & ANGAH RL1 kenalkan HAHA . yg paling best dpt kwn baru dari mcm2 tempat mmg best lahh drg pum sume spotingg HABIS tk sombongg yg palingg penting kekaseh hati ad HAHA , mmg best lahh :D ilysm lahh all my FRIEND'S .

Sial Punye Kawan :(

Hari tuh ak kt mid nk pegy bli baju lahh , lepas tuh membe ak yg sorang nh asik call2 ak jea tk tahu knape , ak nk angkt fon dea but tk boleh sbb ak dlm wayang . Then byle lpas kua wayang ak pum tpon lah dea , dea plak boleh kate yg KAWAN yg AK SYGS dh pergi meninggalkan ak ( Maksud dea : Meninggal Dunia ) sape tk cuak byle dgr mcm tuhh , ak still tkan percaya ap yg dea ckp :( waktu tuh rase mcm DUNIA nh sungguh kejam tapi ak still tkan percaye . lepas tuh ak tros tutup sbb dea asik ckp benda yg mcm sial ak tahu bende tuh tk btol . Malamnye plak , ak try tpon membe ak sorang lagy nh nk tanye dea btol kea cerita tuh , pastu membe ak kate yg membe ak tuh saje bt cerita sbb dea saked hati dgn ak waktu tuh mmg tk lah ak tk maki deakan . mmg ak benci dea SIAL punye kawan pasal mati pum boleh tipu , nt byle kaw mati tkde sape nk dtg sbb asik tipu org tkan caye dahh :( untuk membe PUNGKEK yg berkenaan .

Mega Raya 2011


ouh mmg kenangan yg tk dpt dilupakan sampai byle2 , dpt kwn baru , dpt kua dgn si dia HAHA , dn mcm2 lagy imy lah kawan2 . ap2 pum tunggu MEGA RAYA 2011 berlangsung di tv anda pada HARI RAYA nt jangan lupa tngk muke ak ad kt TV haha :D

Sharnaaz Ahmad Puas Berlakon Seru


Filem Seru membuka lembaran yang besar bagi Shaarnaz Ahmad kerana buat kali pertama dia diberi peluang untuk membintangi sebuah filem. Lebih bermakna, Shaarnaz turut mendukung watak utama dalam filem bergenre seram itu.

Dalam pertemuan dengan Shaarnaz baru-baru ini, dia mengakui cukup berpuas hati apabila dapat berlakon di dalam filem itu. Jelas Shaarnaz, ia menganggap Seru sebagai sebuah filem yang menakjubkan.

Ditanya sama ada dia pernah bercita-cita menjadi seorang pelakon atau tidak, Shaarnaz mengakui dia tidak pernah mengimpikan karier penuh glamor ini. Sebaliknya, dia ingin menjadi seorang pelumba motosikal.

“Saya tidak pernah mempunyai cita-cita untuk menjadi pelakon, sejak dari kecil saya ingin menjadi seorang pelumba motosikal. Sehingga ke hari ini, saya masih lagi menyimpan cita-cita ini. Selain itu, saya juga meminati muzik dan bidang nyanyian. Tetapi, walau apa jua perkara lain yang saya lakukan, seolah-olah saya akan ke arah bidang lakonan juga. Mungkin sudah rezeki saya dalam bidang ini dan saya amat bersyukur.” Ujar Sharnaaz lagi.

Mengenai projek seterusnya, Sharnaaz akan muncul di TV3 dalam siri terbaru berjudul ‘Kasih Alia’.

“Pada saya, cerita Kasih Alia ini menarik dan saya berasa amat bangga kerana dapat bergandingan dengan pelakon popular seperti Sheila Rusly dan ramai lagi,” ujar Sharnaaz yang teringin membawakan watak-watak aksi pada masa akan datang.

Kepada peminat Sharnaaz Ahmad, jangan lupa menyaksikan filem Seru yang akan berada di pawagam bermula 28 April ini. Filem ini turut dibintangi oleh Awal Ashaari, Pierre Andre, Nora Danish, Qhaud AF, Dazrin, Sufian Mohamed, Nisha Dirr, Katija dan Cut Mutia.

Diarahkan oleh Pierre Andre dan Woo Ming Joo, Seru adalah terbitan bersama Tayangan Unggul Sdn Bhd dan Hanamia Services Sdn Bhd.

Apa yang menariknya, walaupun masih belum ditayangkan, filem ini telah terpilih untuk mewakili Malaysia ke Far East Film Festival ( FEFF ) ke – 13 yang akan berlangsung di Udine, Itali pada 29 April hingga 7 Mei hadapan.

Kene Kejar Anjing

haha mmg ak nk gelakk puas2 . kelaka kodd mase kene keja anjing . waktu tuu ak jln2 lha naek moto pastu saje nk lalu kt tempat sunyi tuu bajet lha masok tempt org tibe masok satu lorong tuu . pastu boleh plak terserempak dgn anjing sial and the geng mcm HARAM J bru nk lalu jea da kene keja ak ap lgy jerit2 lha hha nan kawan ak . yg kwn ak nh pun bodo da tahu ad anjing bwk lha laju skid nh mcm kurekure yg tengh nazakk . hha lawak2 jgn harap ak nk lalu lgy kat lorong sial tuu .

Hari Belia Negara



mmg best lahh satu kenangan yg dpt dilupakan sampai bile2 , walaupun dari pagi sampai lahh ke malm mcm nak tercabut ak punye kaki nh but still happy sbb sume kawn2 sporting . yg best dpt kawn dari sch laen mmg baek lahh drg sume walaupun ad sorang dua yg cam WTF . Hari Belia 2011 berlangsung dua hari tapi ak pegy sehari jea sbb penat gyle so miss lahh korunk sume insyaallah if RAKAN MUDA buat balek come back kite jumpe okay , ryndu koranggg ILYSM <33